Surabaya, Rumah Sakit Onkologi

Surabaya, Rumah Sakit Onkologi

Ario Djatmiko arts, medisch directeur en oprichter van de kliniek in Surabaya, stuurt al vele jaren artsen van zijn kliniek naar specialistische ziekenhuizen en congressen over de hele wereld om kennis op te doen van de laatste medische technieken en inzichten. Hijzelf is na zijn artsen examen in Indonesië verder geschoold aan de Rijks Universiteit van Groningen (NL) tot Oncologisch Chirurg. Hij is nu tevens als docent verbonden aan de medische faculteit van de Universiteit van Surabaya.

Voor deskundigheidsbevordering van de oncologie verpleegkundigen in de kliniek heeft Ario Djatmiko aan Stichting Welzijn Projecten Indonesië (SWPI) gevraagd een plan te maken en dit uit te laten voeren. De invulling voor deze deskundigheidsbevordering zal vooral gaan over: ‘ het omgaan met protocollen, het schrijven van protocollen en het integreren in de standaard zorgprocedures’.
De Vereniging van Oncologie Verpleegkundigen in Utrecht (NL) heeft haar medewerking toegezegd en heeft een oproep geplaatst in het nieuwsblad van de Vereniging dat in aanvragen voor informatie en serieuze sollicitaties heeft geresulteerd.
De deskundigheidsbevordering is gestart in 2006 onder leiding van Philomene Lenssen.

lees meer in archief, klik hier

 

terug naar boven