Kupang – Timor, Yayasan Tanpa Batas

Kupang-Timor, Yayasan Tanpa Batas

In november 2005 is er bezoek gebracht aan Yayasan Tanpa Batas (YTB). Het doel van YTB is het bestrijden van TBC en HIV / AIDS door o.a. het geven van voorlichting en aan kennisoverdracht te doen aan hoge risicogroepen zoals prostituees, havenwerkers, vissers, taxi- en buschauffeurs, studenten en gevangenen.
In eerste instantie is dit project door Artsen zonder Grenzen België opgezet. Het werd door lokale medewerkers voortgezet nadat in 1999 vier medewerkers van de Verenigde Naties in Oost – Timor werden vermoord en alle internationale hulpverleners het eiland verlieten. Het lokale personeel zag de noodzaak van het project in en zijn verder gegaan onder de naam Tanpa Batas oftewel Zonder Grenzen.
Stichting Welzijn Projecten Indonesië (SWPI) is verzocht om als vertegenwoordiger van YTB buiten Indonesië op te treden en YTB te ondersteunen in het verwerven van fondsen om het werk mogelijk te maken. YTB en SWPI hebben hiervoor is een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Veel hulp van de nationale overheid is (nog) niet te verwachten.

In de afgelopen jaren hebben de ambassades van Nederland en Finland een financiële bijdrage gegeven.

 

lees meer in archief, klik hierhttp://www.swpi.nl/archief-kupang-timor-yayasan-tanpa-batas/

 

lees meer in archief, klik hier

 

terug naar boven